Previous
Next

APELSINŲ KONTRABANDA IR KITI PASAKOJIMAI APIE SMETONINĘ LIETUVĄ - Gediminas Kulikauskas

SKU Gediminas Kulikauskas Kategorija Knygos
15,00 €
11,00 €
Su mokesčiais
0/5

Gediminas Kulikauskas mūsų suveda į kelionę į smetoninę Lietuvą per savo knygą „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“. Ši knyga, kurioje gausu autentinių detalių ir pasakojimų, atveria langą į Pirmosios Lietuvos Respublikos gyvenimą, atskleisdama spalvingą ir sudėtingą kasdienybę. Autorius dalijasi istorijomis apie paštininkų, taksistų gyvenimą, Žemaičių plento statybą, radijo populiarumą, politinius įvykius ir net kontrabandos paslaptis.

Dalintis

„Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“ yra Gedimino Kulikausko darbas, kuriame gyvai ir vaizdingai atgyja tarpukario Lietuvos kasdienybė. Autorius, remdamasis išsamia istorine medžiaga, atkūrė vaizdą, kuris padeda skaitytojui panirti į įvairių profesijų atstovų gyvenimą, tada vykusius renginius, visuomenės judėjimus ir kasdienės gyvenimo niuansus.

Kulikauskas aptaria ambicingą Žemaičių plento statybą, detaliai aprašo tarpukario paštininko ir taksisto profesijas, jų darbo ypatumus ir kasdienybės detalęs. Skaitytojas sužinos apie radijo įtaką to meto visuomenės gyvenimui, Antano Smetonos jubiliejų ir net apie kontrabandą, kuri tapo kasdienybes dalimi.

Autorius pasakoja apie tarpukario „tankų mūšį“, kuriame Smetonos valdžia susidūrė su „Geležinio vilko“ perversmo organizatoriais, taip pat dalijasi istorijomis apie lobių ieškotojus ir jų nuotykius.

Kulikausko knyga, sukurta remiantis tikrais faktas ir įvykiais, leidžia skaitytojui patirti autentišką smetoninės Lietuvos atmosferą, atskleisdama šį istorinį periodą iš naujo kampo. Tai ne tik istorinė studija, bet ir įtraukiantis pasakojimas, kuris priverčia skaitytojus pamąstyti apie Lietuvos praeitį ir jos įtaką šiuolaikinei šaliai.

Skruzdeliukas.lt prekių siuntimo sąlygos 

Prekės yra siunčiamos į betkurį pasirinktą Lietuvos Omnivos paštomatą. 

Prekės dažniausiai išsiunčiamos per 1-2 dienas po gauto apmokėjimo. 

Pristatymo kaina Lietuvoje į Omnivos paštomatus - 3 eurai.  Krepšeliui už 30 eurų ir daugiau - pristatymas nemokamas. 

Galimas siuntimas į užsienį, siuntimo kaina skaičiuojama atskirai atsižvelgiant į siunčiamą šalį ir prekę (dydį, kiekį)