Previous
Next

Kazys Šimonis - Kazys Šimonis, Nijolė Tumėnienė

SKU Kazys Šimonis - Kazys Šimonis, Nijolė Tumėnienė Kategorija Knygos
20,00 €
15,00 €
Su mokesčiais
0/5

Knygoje pristatomas Kazys Šimonis, vienas iš pirmaujančių fantastinės tapybos lietuvių dailininkų. Jo darbai švelniai susipina su XX amžiaus pirmosios pusės modernizmu, lietuvių archaiška mitologija ir New Age dvasingumo idėjomis. Ši knyga yra ne tik kūrybos retrospektyva, bet ir galimybė susipažinti su darbais, kurie šiuo metu yra privatūs ir gali net išnykti iš Lietuvos.

Dalintis

Kazys Šimonis yra dailininkas, kurio įtaka lietuvių meniniam peizažui yra neįvertinama. Jo unikalus stilus ir meninės pažiūros atsispindi jo tapyboje, grafikoje ir literatūroje. Šimonio darbai, kuriuose yra daugiau nei paviršutiniškų liaudiškų motyvų, tyrinėja etninę kultūrą ir lietuvių mitologiją, suteikdami jam unikalų identitetą tautinio stiliaus ieškojimų laikotarpiu.

Kodėl šis leidinys yra svarbus?

Išsamus Kūrybos Pristatymas: Knygoje sudaryta 101 paveikslo spalvotos reprodukcijos, iš kurių dauguma yra surinkta iš privačių kolekcionierių.

Sąsajos su Laikotarpio Meno Kryptimis: K. Šimonis, subrendęs art deco stiliaus laikotarpiu, ne tik atspindi tą erą, bet ir praturtina ją savo individualiu požiūriu.

Tarpkario ir Pokario Darbai: Leidinys apima ne tik šviesiausius dailininko gyvenimo momentus, bet ir jo pokario kūrybą, kuri buvo paveikta to meto realistinio meno reikalavimų.

Nepriklausomybė ir Dvasingumas: K. Šimonio kūryba atitinka dabarties dvasingumo idėjas, ypač susijusias su New Age judėjimu ir Rytų kultūra.

Kazys Šimonis neabejotinai yra vienas svarbiausių lietuvių dailininkų, o ši knyga yra būtinas įsigijimas tiems, kurie nori giliau pažinti jo kūrybą ir indėlį į lietuvių ir pasaulio meną.

Skruzdeliukas.lt prekių siuntimo sąlygos 

Prekės yra siunčiamos į betkurį pasirinktą Lietuvos Omnivos paštomatą. 

Prekės dažniausiai išsiunčiamos per 1-2 dienas po gauto apmokėjimo. 

Pristatymo kaina Lietuvoje į Omnivos paštomatus - 3 eurai.  Krepšeliui už 30 eurų ir daugiau - pristatymas nemokamas. 

Galimas siuntimas į užsienį, siuntimo kaina skaičiuojama atskirai atsižvelgiant į siunčiamą šalį ir prekę (dydį, kiekį)